fbpx

Google Ads ili Facebook Ads?

Među platformama za oglašavanje posebno se ističu Google Ads i Facebook Ads. Međutim, brendovi se često nađu u nedoumici, odlučujući se između to dvoje. Ovaj post ima za cilj analizirati snage i slabosti obje platforme, pomažući tvrtkama u donošenju informiranog izbora.

Temeljne razlike

Prije nego što duboko zaronimo u usporedbe, ključno je razumjeti temeljne razlike između dviju platformi:

  • Google Ads: radi kao plaćanje po kliku (PPC) oglašavanje sustav. Tvrtke licitiraju za ključne riječi, a njihovi se oglasi pojavljuju na Googleovim rezultatima pretraživanja ili na partnerskim stranicama. Primarna snaga leži u hvatanju namjere publike.
  • Facebook oglasi: Ovo je prvenstveno društvena oglašavačka platforma koja omogućuje tvrtke za ciljanje korisnika na temelju demografije, lokacije, interesa i ponašanja. Njegova snaga je u ciljanju publike i vizualnoj privlačnosti.

Doseg i publika

Potencijalni doseg oglasa igra ključnu ulogu u uspjehu svake kampanje. Evo kako se slažu dvije platforme:

  • Google Ads: Budući da je Google najpopularnija tražilica na globalnoj razini, potencijalni doseg gotovo je bez premca. Idealan je za tvrtke koje ciljaju široku publiku ili za one u posebnim sektorima, s obzirom na široku lepezu dostupnih ključnih riječi.
  • Facebook oglasi: S milijardama aktivnih korisnika mjesečno, Facebook nudi značajan doseg, ali u kontroliranijem okruženju. Platforma se ističe detaljnom segmentacijom publike, omogućujući tvrtkama ciljanje oglasa s vrhunskom preciznošću.

Povrat ulaganja (ROI)

Za većinu poduzeća ROI je krajnji cilj. Evo pogleda što svaka platforma nudi:

  • Google Ads: s obzirom na njegovu PPC prirodu, tvrtke plaćaju samo kada korisnik klikne na njihov oglas. To može rezultirati većim povratom ulaganja, posebno za tvrtke koje su učinkovito optimizirale svoje kampanje. Štoviše, s publikom na Googleu vođenom namjerom, stope konverzije obično su veće.
  • Facebook oglasi: Iako cijena po kliku može biti niža na Facebooku, važno je razumjeti da korisnici na ovoj platformi ne traže aktivno proizvode ili usluge. Međutim, uz uvjerljive vizualne elemente i ciljane oglase, tvrtke mogu postići hvalevrijedan ROI, posebno za kampanje za podizanje svijesti o robnoj marki.

Fleksibilnost i prilagodba

Oglasne kampanje nisu jedna veličina za sve, stoga je sposobnost prilagođavanja oglasa ključna.

  • Google Ads: nudi niz formata oglasa, uključujući tekst, prikaz i video. Postoji fleksibilnost u pogledu položaja oglasa, s opcijama kao što su pretraživačka mreža, prikazivačka mreža i YouTube.
  • Facebook oglasi: Platforma blista u prilagodbi. Mogućnosti su ogromne, od karusela oglasa, videooglasa do impresivnih doživljaja preko cijelog zaslona. Štoviše, uz detaljnu analitiku, tvrtke mogu neprestano prilagođavati svoje kampanje za bolju izvedbu.

Zaključak

Google oglasi i Facebook oglasi imaju svoje prednosti i prikladni su za različite ciljeve. Dok je Google Ads više usmjeren na namjeru, što ga čini idealnim za tvrtke koje žele uhvatiti korisnike koji aktivno traže njihove proizvode ili usluge, Facebook Ads ističe se detaljnim ciljanjem publike i vizualnim kampanjama.

Vaš bi izbor trebao biti u skladu s vašim poslovnim ciljevima, proračunom i ciljnom publikom. Niste sigurni koju platformu iskoristiti za svoju sljedeću kampanju? Version2 je tu da vam pomogne. Uz stručnost u obje platforme, možemo vas voditi kako biste najbolje iskoristili svoje oglašavanje nastojanja. Za dublje upoznavanje teme ili bilo koje srodne upite, ne ustručavajte se zakazati besplatno savjetovanje s našim stručnjacima .

Naše Usluge

Iskoristite svoj puni potencijal uz naše usluge!

Naši fleksibilni paketi prilagođeni su vašim specifičnim potrebama, štedeći vam vrijeme i resurse uz iznimne rezultate.

Pomaknite se na vrh