fbpx

Kako su vertikalni videozapisi preuzeli internet

Malo je trendova transformiralo sadržaj poput uspona vertikalnih videa. Prošli su dani kada su normalni široki videozapisi dominirali. Danas, zahvaljujući platformama kao što su TikTok i Instagram, vertikalni videozapisi postali su norma, utječući ne samo na ponašanje korisnika već i na način na koji profesionalci pristupaju video produkciji.

Pomak s horizontalne na vertikalnu snimku

Povijesno gledano, vodoravni videozapisi dominirali su našim ekranima, od televizijskih emisija do prijenosa na YouTube. Međutim, revolucija pametnih telefona promijenila je igru. Budući da korisnici uglavnom drže svoje uređaje uspravno, platforme su vidjele priliku da udovolje ovakvom ponašanju. Aplikacije kao što su Snapchat, TikTok i Instagram učinile su vertikalno gledanje sastavnim dijelom svog dizajna, potičući kreatore da proizvode sadržaj posebno skrojen za vertikalnu publiku.

Zašto je vertikalni video privlačniji korisnicima?

Vertikalni videozapisi nude i drugačije korisničko iskustvo. Preuzimajući cijeli zaslon, privlače gledatelje, smanjujući smetnje na minimum. Ovaj je format posebno učinkovit za kratke, dojmljive sadržaje gdje kreatori imaju samo nekoliko sekundi da privuku pozornost. Brendovi i stručnjaci za videoprodukciju uzeli su to na znanje i optimizirali svoje strategije sadržaja kako bi dali prioritet okomitom videu i maksimalno povećali angažman korisnika.

Utjecaj na profesionalnu videoprodukciju i uređivanje

Uz sve veću potražnju za vertikalnim sadržajem, došlo je do značajnog pomaka u videoprodukciji i video montaža. Filmski stvaratelji, koji su svoje oči nekoć trenirali za vodoravne kadrove, sada razmatraju okomitu kompoziciju, osiguravajući da ključni elementi stanu unutar skučenog prostora. Štoviše, tehnike uređivanja videozapisa razvile su se kako bi se prilagodile ovom formatu, s urednicima koji uvode dinamičke rezove, zumove i prijelazi koji služe vertikalnoj gledanosti.

Prilagodba vertikalnoj video revoluciji

Brendovi koje se ne žele prilagoditi riskiraju zaostajanje. Ne radi se samo o preoblikovanju postojećeg sadržaja; radi se o konceptualizaciji, snimanju i montaži imajući na umu vertikalu. Ovo se može činiti zastrašujućim, ali uz pravi pristup i stručnost u videoprodukciji, tvrtke mogu stvoriti privlačan sadržaj koji odjekuje kod njihove ciljane publike. Platforme kao što su Instagram i TikTok nudi ogromnu, angažiranu korisničku bazu željnu svježeg sadržaja, predstavljajući brendu neusporedivu priliku za povezivanje.

Zaključak

Uspon okomitih videa naglašava dinamičnu prirodu digitalnog krajolika. Kako se ponašanje korisnika razvija, tako se moraju razvijati i strategije sadržaja. Uz platforme kao što su TikTok i Instagram na čelu ove revolucije, brendovi moraju prepoznati snagu okomitog videa i iskoristiti njegov potencijal. Trebate smjernice za navigaciju ovim okomitim svijetom? Version2 je tu da pomogne, sa stručnjacima za video produkcija i video montaža. A ako tražite više uvida, nudimo besplatne konzultacije kako bismo odgovorili na vaša pitanja i usmjerili vašu video strategiju.

Naše Usluge

Iskoristite svoj puni potencijal uz naše usluge!

Naši fleksibilni paketi prilagođeni su vašim specifičnim potrebama, štedeći vam vrijeme i resurse uz iznimne rezultate.

Pomaknite se na vrh