fbpx

Koje informacije su potrebne prije nego krenemo s web dizajnom?

Krenuti na putovanje web dizajna više je od puke vizualne estetike i kodiranja. To je sveobuhvatan proces koji uključuje usklađivanje vizije, ciljeva i specifičnih zahtjeva marke kako bi se osigurala učinkovita online prisutnost. Ali prije nego što se s glavom upusti u fazu dizajna, potrebno je prikupiti nekoliko ključnih informacija. Istražimo ove preduvjete u detalje.

Sveobuhvatno razumijevanje robne marke

Prije pokretanja bilo kakvog procesa Web dizajna, ključno je shvatiti srž brenda.

 • Suština robne marke: Koje vrijednosti, atribute i poruke marka želi prenijeti?
 • Vizualni elementi: Logotipi visoke rezolucije, boje specifične za marku, tipografija i svi drugi vizualni elementi povezani s markom.
 • Smjernice za robnu marku: ako postoje, pojašnjavaju elemente dizajna, glas, ton i druge smjernice specifične za marku.

Jasni ciljevi web stranice

Svrha web stranice određuje njezinu strukturu, sadržaj i dizajn.

 • Primarni cilj: Je li cilj web-mjesta informiranje, prodaja, stvaranje potencijalnih kupaca ili neki drugi cilj? To može utjecati na odluke o dizajnu.
 • Profil ciljane publike: Razumijevanje koga web mjesto želi doseći pomaže u odabiru dizajna prilagođenog toj publici.
 • Željeno putovanje korisnika: Kako bi se posjetitelj trebao kretati web-stranicom? Koje radnje želite da poduzmu?

Postojeći sadržaj i željena struktura

Sadržaj je srce svake web stranice, a njegova prisutnost može upravljati procesom Web dizajna.

 • Inventar sadržaja: Označite dostupne dijelove sadržaja – bilo da se radi o člancima, opisima proizvoda, slikama, videozapisima itd.
 • Arhitektura web-mjesta: rana ideja ili nacrt hijerarhije web-mjesta može biti od velike važnosti. Kako će sadržaj biti organiziran i koji će biti glavni elementi navigacije?

Tehnički zahtjevi i ograničenja

Osim izgleda i dojma, tehnička podloga stranice igra ključnu ulogu u njezinu radu.

 • Hosting i domena: pojedinosti o postojećim nazivima domena i hostingu, ako su dostupni, ili smjernice ako ih je potrebno postaviti.
 • CMS postavke: Sve postavke ili zahtjevi za određene sustave ili platforme za upravljanje sadržajem.
 • Potrebe integracije: Treba li se web mjesto integrirati sa sustavima trećih strana, npr. CRM-ovima, marketinškim alatima e-pošte, pristupnicima plaćanja itd.?

Zaključak

Kretanje na putovanje Web dizajna bez bitnih preliminarnih koraka može potencijalno dovesti do neusklađenosti konačne web stranice s vizijom brenda i ciljevi. Pružanjem detaljnog opsega o robnoj marki, ciljevima, sadržaju i tehničkim preduvjetima, proces dizajna je pojednostavljen, osiguravajući da krajnji proizvod savršeno odgovara biti marke.

Ako ste na pragu pokretanja web dizajna i tražite jasnoću u vezi sa zahtjevima informacija ili bilo kojim drugim povezanim pitanjima, Version2 je ovdje da vodi. Donosimo bogato iskustvo i stručnost na stol, osiguravajući da vaša online prisutnost bude autentičan prikaz vašeg brenda. Za više uvida ili raspravu o pojedinostima, nemojte se ustručavati rezervirati besplatno savjetovanje s našim iskusnim stručnjacima.

Naše Usluge

Iskoristite svoj puni potencijal uz naše usluge!

Naši fleksibilni paketi prilagođeni su vašim specifičnim potrebama, štedeći vam vrijeme i resurse uz iznimne rezultate.

Pomaknite se na vrh