fbpx

5 stvari koje niste znali o LinkedIn-u

Niste sigurni koliko dobro poznajete LinkedIn? Bez obzira koristite li ga za traženje posla ili za povezivanje s drugim profesionalcima, postoji nekoliko stvari koje možda niste znali o ovoj popularnoj društvenoj mreži. U ovom članku ćemo vam otkriti pet zanimljivih činjenica o LinkedInu koje će vam pomoći da ga još bolje iskoristite.

Prvo, jeste li znali da LinkedIn ima više od 700 milijuna korisnika diljem svijeta? To ga čini jednom od najvećih društvenih mreža na svijetu. Međutim, iako se čini da je LinkedIn popularan u gotovo svim industrijama, postoji nekoliko zanimljivih činjenica o tome koje skupine ljudi najviše koriste ovu mrežu.

Drugo, LinkedIn nije samo mjesto za traženje posla. Ova mreža također nudi mnoge druge mogućnosti, poput povezivanja s drugim profesionalcima, dijeljenja sadržaja i stvaranja vlastitog brenda. Ako još uvijek koristite LinkedIn samo za traženje posla, možda propuštate mnoge druge mogućnosti koje ova mreža nudi.

Povijest LinkedIna

LinkedIn je osnovan 2002. godine, a pokrenuli su ga Reid Hoffman, Allen Blue, Konstantin Guericke, Eric Ly i Jean-Luc Vaillant. Cilj ovog društvenog medija bio je povezivanje profesionalaca širom svijeta i omogućavanje lakšeg pronalaženja posla.

Osnivanje i rani razvoj

U početku, LinkedIn je bio samo mreža za povezivanje profesionalaca, ali s vremenom je postao mnogo više od toga. U 2003. godini, LinkedIn je imao samo 4,500 korisnika, ali je brzo rastao i do 2006. godine je već imao preko 5 milijuna korisnika.

Od tada, LinkedIn je postao platforma za pronalaženje posla, ali i za promoviranje poslovanja i stvaranje poslovnih kontakata.

Ključni trenuci u širenju

LinkedIn je doživio nekoliko ključnih trenutaka u svojoj povijesti koji su mu pomogli da se proširi i postane jedna od najvećih društvenih mreža na svijetu.

Jedan od tih trenutaka bio je 2011. godine kada je LinkedIn izašao na burzu. Tada je postao prva društvena mreža koja je javno kotirala.

Drugi ključni trenutak bio je 2016. godine kada je LinkedIn kupio Microsoft za 26,2 milijarde dolara. Ova akvizicija omogućila je LinkedInu da se još više razvije i postane još važniji alat za poslovne ljude širom svijeta.

Danas, LinkedIn ima preko 700 milijuna korisnika u više od 200 zemalja širom svijeta.

Značajke i alati

Algoritmi preporuka

Jedna od najvažnijih značajki LinkedIna su algoritmi preporuka koji pomažu korisnicima da pronađu poslove i kontakte koji odgovaraju njihovim interesima i kvalifikacijama. Algoritmi se temelje na podacima koje korisnici unose u svoje profile, kao što su radno iskustvo, obrazovanje i vještine. Osim toga, LinkedIn također analizira aktivnosti korisnika na platformi, poput objava, komentara i lajkova, kako bi bolje razumio njihove interese i prioritete.

LinkedIn za tvrtke

LinkedIn nudi brojne alate za tvrtke koji im pomažu da se povežu s potencijalnim klijentima i zaposlenicima. Na primjer, tvrtke mogu stvoriti stranice na LinkedInu na kojima mogu objavljivati ​​informacije o svojim proizvodima i uslugama, te privlačiti nove klijente. Također mogu koristiti LinkedIn za oglašavanje svojih proizvoda i usluga ciljanoj publici, na temelju njihovih vještina, zanimanja i drugih kriterija.

Osim toga, LinkedIn nudi alate za zapošljavanje koji pomažu tvrtkama da pronađu kvalificirane zaposlenike. Tvrtke mogu objavljivati ​​oglas za posao, pregledavati životopise kandidata i kontaktirati ih putem LinkedIna. LinkedIn također nudi alate za pretraživanje zaposlenika na temelju njihovih vještina, iskustva i drugih kriterija, što olakšava pronalaženje kvalificiranih kandidata za otvorena radna mjesta.

Naše Usluge

Iskoristite svoj puni potencijal uz naše usluge!

Naši fleksibilni paketi prilagođeni su vašim specifičnim potrebama, štedeći vam vrijeme i resurse uz iznimne rezultate.

Nastavite čitati:

Pomaknite se na vrh