fbpx

Optimizacija vaše web stranice s 10Web

Brzina je prvi dojam koji korisnik stječe kada posjeti web stranicu. Ako se stranice učitavaju dugo, velika je vjerojatnost da će posjetitelji otići i nikada se više neće vratiti. To ne samo da šteti angažmanu, već može i negativno utjecati na SEO rangiranje. Google, na primjer, smatra brzinu stranice jednim od čimbenika rangiranja. Stranice koje se sporo učitavaju ne frustriraju samo korisnike; također ih ne favoriziraju tražilice.

Prednosti korištenja 10Weba za optimizaciju brzine

1. Poboljšano korisničko iskustvo:

Brže web stranice nisu luksuz već nužnost. Web stranica koja se brzo učitava poboljšava korisničko iskustvo, smanjuje stope napuštanja stranice i osigurava da se posjetitelji više angažiraju sa sadržajem. Uz 10Web, postizanje ove optimalne brzine postaje mnogo jednostavnije.

2. Poboljšano SEO rangiranje:

Tražilice vole brze stranice. Web stranica optimizirana za brzinu, osobito na mobilnim uređajima, može biti bolje rangirana u rezultatima pretraživanja. To znači više organskog prometa i, na kraju, više konverzija.

3. Povećane konverzije:

Vrijeme je novac. Za online trgovine kašnjenje od čak jedne sekunde može dovesti do značajnog pada prodaje. Jednostavna web-lokacija koja se brzo učitava potiče posjetitelje da ostanu dulje, pregledaju više stranica i kupe.

Čarolija iza 10Web optimizacije brzine

Optimizacija slike:

Slike, ako nisu ispravno optimizirane, mogu biti najveće datoteke na vašoj web stranici. Oni mogu značajno usporiti vaše stranice. 10Web osigurava da su slike u optimalnom formatu, veličini i razlučivosti bez ugrožavanja njihove kvalitete. To rezultira bržim vremenom učitavanja i lakšim korisničkim iskustvom.

Optimizacija prednjeg dijela:

Ovdje se događa magija. 10Web koristi tehnike kao što su smanjivanje, koje smanjuje veličinu vašeg koda i kritično generiranje CSS-a, koje osigurava prvo učitavanje važnih stilova. Rezultat je web stranica koja izgleda i radi najbolje od prvog učitavanja.

Integracija s Cloudflare Enterprise CDN:

Mreža za isporuku sadržaja (CDN) je poput globalnog sustava isporuke za vašu web stranicu, osiguravajući posjetiteljima pristup vašoj web stranici s poslužitelja u njihovoj blizini. 10Web integrira se s jednim od najboljih – Cloudflareovim Enterprise CDN-om. To znači da je vaša web stranica pohranjena na više lokacija diljem svijeta, osiguravajući brži i pouzdaniji pristup međunarodnim posjetiteljima.

Primjeri iz stvarnog svijeta

Razmotrite internetsku trgovinu koja prodaje rukotvorine. Ako se njihova stranica predugo učitava, potencijalni kupci mogu napustiti svoje košarice, što dovodi do gubitka prodaje. Nakon implementacije alata za optimizaciju 10Weba, trgovina je primijetila povećanje brzine stranice od 50%, što je u izravnoj korelaciji s povećanjem prodaje od 20%.

U drugom primjeru, blog koji dijeli priče s putovanja borio se da zadrži čitatelje zbog sporog učitavanja slika. Nakon korištenja 10Weba, slike su se učitavale brže bez gubitka kvalitete, a angažman čitatelja porastao je za 30%.

Dodatne prednosti uz 10Web

Osim optimizacije brzine, 10Web nudi paket alata za poboljšanje funkcionalnosti i sigurnosti web stranice. Od SEO usluga do backup rješenja, 10Web osigurava da vaše web mjesto nije samo brzo, već i sigurno i učinkovito.

Zaključak

U konkurentnom online prostoru, brzina nije samo metrika; to je ključni aspekt korisničkog iskustva i SEO rangiranja. Uz 10Web ne optimizirate samo brzinu, već i poboljšavate ukupnu izvedbu, funkcionalnost i pouzdanost. Za one koji žele naučiti više ili se dublje udubiti u optimizaciju web stranice, Version2 nudi besplatne konzultacije za pružanje više uvida.

Naše Usluge

Iskoristite svoj puni potencijal uz naše usluge!

Naši fleksibilni paketi prilagođeni su vašim specifičnim potrebama, štedeći vam vrijeme i resurse uz iznimne rezultate.

Pomaknite se na vrh