fbpx

Sve što trebate znati za bolje rangiranje na Google-u

U današnjem digitalnom dobu najvažnije je osigurati da vaša web stranica ispuni očekivanja korisnika i standarde tražilice. Unesite Core Web Vitals—Googleove najnovije mjerne podatke usmjerene na korisnika usmjerene na poboljšanje cjelokupnog iskustva pregledavanja. Kako ulazimo dublje u 2023., značaj ovih metrika u području SEO-a je veći nego ikad. Uronimo u razumijevanje ovih vitalnih čimbenika i načina na koji možete optimizirati svoje web mjesto za bolje rangiranje.

Razumijevanje ključnih web pokazatelja

Core Web Vitals sastoje se od tri glavna elementa: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) i Kumulativni Layout Shift (CLS). Zajedno, ovi elementi mjere vizualnu izvedbu učitavanja, interaktivnost i vizualnu stabilnost stranice.

  1. Largest Contentful Paint (LCP): Mjeri performanse učitavanja web stranice. Kako bi ponudio dobro korisničko iskustvo, LCP bi se trebao dogoditi unutar 2,5 sekunde od trenutka kada se stranica prvi put počne učitavati.
  2. Odgoda prvog unosa (FID): Ova metrika procjenjuje vrijeme od trenutka kada korisnik prvi put stupi u interakciju s vašom stranicom (kao što je klik na vezu) do trenutka kada preglednik počne obrađivati tu interakciju. Dobar FID rezultat je manji od 100 milisekundi.
  3. Kumulativni pomak izgleda (CLS): CLS mjeri vizualnu stabilnost stranice. Nizak CLS označava da je stranica stabilna i da nema neočekivanih pomaka tijekom faze učitavanja. Ciljajte na rezultat manji od 0,1 za bolje korisničko iskustvo.

Zašto su temeljni web vitali ključni u 2023. godini

S Google ažuriranjem 2023., naglasak na korisničkom iskustvu nikada nije bio jači. Izvedba web stranice više nije samo brzina; radi se o osiguravanju besprijekornog, nesmetanog iskustva pregledavanja za korisnike.

  1. Poboljšani angažman korisnika: web-mjesta optimizirana za temeljne web-vitale imaju tendenciju zadržati korisnike dulje angažiranima, što rezultira nižim stopama napuštanja početne stranice i povećanjem konverzija.
  2. Poboljšano rangiranje: Kako ovi vitalni elementi postaju istaknuti čimbenici rangiranja, optimizirane web stranice mogu očekivati povoljnu poziciju u Googleovim rezultatima pretraživanja, što potencijalno dovodi do većeg organskog prometa.
  3. Pridržavanje modernih web standarda: Usredotočujući se na ove vitalne elemente, u biti štitite svoju web stranicu od daljnjih ažuriranja i promjena u digitalnom okruženju.

Optimiziranje za bolju izvedbu web-lokacije i korisničko iskustvo

Da bi vaše web mjesto bilo optimizirano za Core Web Vitals, potrebna je kombinacija tehničkog znanja i pristupa usmjerenog na korisnika.

  1. Optimizirajte slike i medije: Komprimirane, dobro optimizirane slike i mediji mogu značajno poboljšati LCP. Alati kao što je WebP za oblikovanje slike mogu pomoći u postizanju toga bez ugrožavanja kvalitete.
  2. Koristite predmemoriju preglednika: Iskorištavanje predmemorije preglednika može minimizirati FID, jer su resursi lokalno dostupni i smanjuju potrebu za potpunim obilaskom poslužitelja.
  3. Promjene izgleda adrese: Kako biste poboljšali CLS rezultate, uvijek navedite dimenzije slike, izbjegavajte umetanje sadržaja iznad postojećeg sadržaja i osigurajte da elementi oglasa imaju rezerviran prostor.

Budite u prednosti s Version2

U Version2 razumijemo dinamičnu prirodu SEO-a i potrebu da budemo ispred ažuriranja kao što su Core Web Vitals. Naša predanost osiguravanju da web stranice ne budu samo visoko rangirane, već i da nude neusporedivo korisničko iskustvo izdvaja nas od drugih.

Ako niste sigurni u izvedbu svoje web-lokacije u vezi s ovim vitalnim pokazateljima ili trebate dodatne uvide u Google ažuriranje 2023., ne ustručavajte se potražite besplatno savjetovanje. Naš tim stručnjaka spreman je voditi vas kroz poboljšanje vaše web stranice za današnji digitalni krajolik.

Zaključak

U 2023. važnost Core Web Vitals u području SEO-a je neporeciva. S Googleovim pojačanim fokusom na korisničko iskustvo, optimizacija vaše web stranice na temelju ovih metrika ključna je za bolje rangiranje i poboljšani angažman korisnika. Razumijevanjem i provedbom strategija oko ovih vitalnih elemenata, tvrtke se mogu povoljno pozicionirati u digitalnom prostoru, osiguravajući trajni uspjeh i rast.

Naše Usluge

Iskoristite svoj puni potencijal uz naše usluge!

Naši fleksibilni paketi prilagođeni su vašim specifičnim potrebama, štedeći vam vrijeme i resurse uz iznimne rezultate.

Pomaknite se na vrh