fbpx

Tag:

Kako izraditi web stranicu bez ikakvog iskustva?

Ako ste ikada pokušali stvoriti web stranicu, vjerojatno ste čuli za WordPress. WordPress je popularna platforma za izradu web stranica koja nudi mnoge prednosti. Jedna od najvećih prednosti WordPressa je njegova jednostavnost korištenja, što ga čini idealnim za početnike i iskusne korisnike.

Jedna od ključnih značajki WordPressa je njegova sposobnost prilagodbe. WordPress nudi tisuće tema i dodataka koji omogućuju korisnicima da prilagode svoje web stranice prema vlastitim potrebama. Osim toga, WordPress je vrlo pristupačan, što znači da se može koristiti na različitim uređajima i platformama. U ovom članku ćemo istražiti sve što trebate znati o web dizajnu s WordPressom i kako ga iskoristiti za stvaranje profesionalne web stranice.

Osnove WordPressa

A computer screen displaying a WordPress dashboard, with a mouse and keyboard nearby. Multiple open tabs show web design elements and tutorials

Instalacija WordPressa

Kada se odlučimo za korištenje WordPressa za izradu web stranice, prvi korak je instalacija. Najjednostavniji način za instalaciju WordPressa je preko web hostinga. Većina web hostinga danas nudi mogućnost automatske instalacije WordPressa, što znači da će se WordPress instalirati samo jednim klikom.

Ukoliko se odlučimo za ručnu instalaciju, potrebno je preuzeti WordPress s njihove službene stranice i prebaciti ga na naš web hosting. Nakon prebacivanja, potrebno je kreirati bazu podataka i povezati ju s WordPressom.

A computer screen displaying a WordPress web design interface with various tools and options, surrounded by a clean and modern workspace

Odabir Tema

Jedna od najvažnijih stvari kod izrade web stranice je odabir teme. WordPress nudi velik izbor besplatnih tema, a također postoji i mogućnost kupovine premium tema. Prilikom odabira teme, važno je obratiti pozornost na njezinu funkcionalnost, brzinu učitavanja, prilagodljivost mobilnim uređajima te koliko je često ažurirana.

Korištenje Pluginova

Pluginovi su dodaci koji se mogu instalirati na WordPress kako bi se proširile njegove funkcionalnosti. Postoji velik broj besplatnih i premium pluginova koji nude različite mogućnosti, od SEO optimizacije do sigurnosnih rješenja. Važno je odabrati pluginove koji su pouzdani, redovito se ažuriraju i ne usporavaju rad web stranice.

Prilagodba Dizajna

Kada koristimo WordPress, jedna od najvažnijih stvari koju možemo učiniti je prilagodba dizajna. Na taj način možemo poboljšati izgled naše web stranice i prilagoditi ga našim potrebama.

A laptop displaying a WordPress dashboard with web design elements being adjusted

Prilagođavanje Teme

Prilagođavanje teme je jedan od načina za prilagodbu izgleda naše web stranice. U WordPressu, možemo koristiti različite teme koje su dostupne na tržištu. Međutim, ako želimo prilagoditi temu, možemo koristiti CSS i HTML kodove kako bismo promijenili boje, fontove i pozicije elemenata.

Grafički Elementi

Grafički elementi su također važni za izgled naše web stranice. Možemo koristiti različite vrste slika, ikona i drugih grafičkih elemenata kako bismo poboljšali izgled naše stranice. Također, možemo koristiti različite vrste fontova kako bismo poboljšali čitljivost i estetiku naše web stranice.

Responzivnost

Responzivnost je također važna za prilagodbu izgleda naše web stranice. To znači da naša web stranica mora biti prilagođena različitim uređajima i veličinama zaslona. Možemo koristiti različite tehnike kao što su mediji upiti i fleksibilni dizajn kako bismo osigurali da naša web stranica izgleda dobro na svim uređajima.

Ukratko, prilagodba dizajna je važna za poboljšanje izgleda naše web stranice. Možemo koristiti različite tehnike i alate kako bismo prilagodili temu, grafičke elemente i osigurali responzivnost naše web stranice.

Nastavite čitati:

Naše Usluge

Iskoristite svoj puni potencijal uz naše usluge!

Naši fleksibilni paketi prilagođeni su vašim specifičnim potrebama, štedeći vam vrijeme i resurse uz iznimne rezultate.

Pomaknite se na vrh